HEM LÄDERVERKSTADEN FÖNSTERVERKSTADEN KONTAKT OCH INFORMATION
Historiskt Fritid Häst Hästutrustningens historia Skötseltips

Hästutrustning

Verkstadens inriktning är tillverkning av packväskor och annan utrustning främst av armèmodell från slutet av 1800-talet till mitten av 1960-talet.
Utöver detta är restaureringsarbeten av äldre utrustning såsom seldon både för tyngre arbeten och för finkörning en del av verksamheten.

Packväskor
 
sadel_med_packv

Packväskor för manskapssadel är mycket praktiskt vid långturer inte bara för kavallerister utan också för den inbitne långfärdsryttaren. Med fram och bakväskor får man plats med det nödvändiga inklusive verktyg för att slå på en tappsko.
Den vänstra väskans botten rymmer ett kok-kärl av arme eller mindre Trangiatyp. Gott om remmar gör det enkelt att fästa mindre saker på utsidan, till exempel ett par skor.

På bilden kan man tydligt se hur läder mörknar med tiden av användning. Framvalvsväskorna är tillverkade 1989 och har varit med ett tag medan bakväskorna är oanvända.Beställningsvara

Packväska fram

Packväskan för framvalvet är av officersmodell och kan användas såväl på engelska som på islandssadlar då den är mindre än manskapsmodellen. Då fästen saknas på engelska sadlar måste dessa monteras på sadels framvalvs kåpa. På bilden saknas väskans remmar för fastsättning.


BeställningsvaraPackväska, manskap,fram: 9650 kr

 

Packväska, officer; fram: 6350 kr  
Packväska, officer, bak: 4450 kr / st

 

Moms ingår, frakt tillkommer.  

  E-post: hans@laderverkstaden.se